Sådan konfigureres picklist-afhængigheder

Simply CRM giver dig mulighed for at konfigurere picklist-afhængigheder mellem to picklist-felter – kilden og målet picklist-feltet. Dette giver dig mulighed for at have fuld kontrol over målplukliste-felterne ved at vælge en værdi i kildeplukliste-feltet.

Lad os bruge et eksempel fra det virkelige liv til at illustrere, hvordan afhængighed af pickliste fungerer.

Vi kan f.eks. Indstille en afhængighed af en liste over to forskellige felter i produktmodulet. Lad os sige, at producenten er kildevalglistefeltet, mens brugsenhed er målfeltet. Hvis vi vælger en bestemt værdi i feltet Fabrikant, vil vi kun kunne bruge de værdier, der henviser til den valgte producent i feltet Brugsenhed.

Inden du konfigurerer en afhængighed af en liste, skal du vælge modulet, indstille kilden og målfeltet.

For at gøre det skal du trykke på Brugerindstillingen i øverste højre hjørne og vælge Indstillinger.

I det nye vindue skal du vælge Picklist-afhængighed i rullemenuen Konfiguration.

Tryk på knappen Tilføj valglisteafhængighed og konfigurer indstillingerne.

Når du har valgt modulet, målet og kildefeltet, vil du se en liste over alle valglisteværdier i kilde- og målfeltet.

Der er du fri til at vælge de ønskede målvalglisteværdier under de relevante kildefelter.

Vigtigt: Værdierne i blåt er valgt, og alle hvide værdier er ikke valgt.

Tryk på Gem for at bekræfte ændringerne.

Din afhængighed af valglisten indstilles automatisk. Når du har valgt en værdi i kildevalglistefeltet, kan du kun vælge mellem specifikke værdier, som er relateret til den valgte værdi i kildefeltet, i målfeltet.

På denne måde giver picklist-afhængigheder dig mulighed for at begrænse valgene i picklist-felter og undgå at indtaste unøjagtige data i systemet.

Opdateret den 30/11/2019