Sådan integrerer du E-conomic med Simply CRM

Simply CRM giver dig mulighed for at integrere E-conomic med din Simply-instans for bedre at kunne spore dine betalinger og regnskabsoplysninger. Denne integration giver dig et klart overblik over alle dine E-conomic-oplysninger i CRM.

Sådan opretter du E-conomic

Bemærk venligst, at E-conomic nu er forudinstalleret i Simply CRM. Hvis du er en eksisterende kunde og ikke har E-conomic, bedes du kontakte vores supportteam. De vil installere E-conomic-modulet for dig.

Hvis du ikke allerede har en E-conomic-konto, skal du oprette en ny konto på E-conomic-webstedet.

Når du har oprettet din E-conomic-konto, skal du bevise det med adgang til Simply CRM-modulet, hvilket du kan gøre ved at følge linket nedenfor:

Når du har oprettet din E-conomic-konto, skal du integrere den med Simply CRM, hvilket du kan gøre ved at følge linket nedenfor:

I det nye vindue skal du klikke på Tilføj app.

Economic Integration

Dette vil give dig en unik nøgle, som du skal kopiere til din instans af Simply CRM.

Economic Integration Key

Nu skal du åbne din Simply CRM-instans, gå til Indstillinger og vælge Andre indstillinger. Under Andre indstillinger skal du vælge E-conomic og derefter Indstillinger.

Brug Rediger til at opdatere dine oplysninger og indsæt den E-conomic-nøgle, som du har genereret, i feltet Offentligt token. Tryk på Gem.

Når du indsætter nøglen, skal du sikre dig, at statussymbolet ændres til et grønt flueben. Hvis det ikke ændres, er integrationen mislykkedes, og vi anbefaler, at du gentager hele processen.

Sådan konfigureres forudindstillingerne for E-conomic-kontoen

Hvis du ikke har konfigureret din E-conomic-konto, kan du læse denne korte vejledning om, hvordan du opretter en E-conomic-konto og indsamler så mange faktureringsoplysninger som muligt.

Gå først til Alle indstillinger, og åbn fanen Abonnement i menuen til venstre. Tryk på Abonnementsstatus.

Vi anbefaler kraftigt, at du aktiverer dimension (afdeling) add-on’en, som giver dig mulighed for at fordele din virksomheds indtægter, udgifter og afdelingsbalance. Dette vil hjælpe dig med at vurdere rentabiliteten for hver afdeling i din virksomhed. Du kan læse mere om denne add-on her.

Hvis du ikke har aktiveret tilføjelsen, da du oprettede din konto, kan du trykke på knappen Gå til markedet.

Economic configuration

Vælg modulet Tilføjelser i menuen til venstre, og vælg Dimension.

Dimension E-conomic Addon

Klik på Tilføj app på Dimension-hjemmesiden.

Add Dimension in Economic

Når du har aktiveret Dimension, skal du gå til Alle indstillinger > Kategorier og enheder > Afdelinger. Tryk på knappen Ny afdeling.

New Department in E-conomic

Sådan bruger du E-conomic-modulet i Simply CRM

Du finder E-conomic-modulet i Simply CRM ved at logge ind på dit dashboard og navigere til siden Indstillinger ved hjælp af drop-down-menuen i øverste højre hjørne. Tryk på Andre indstillinger, og vælg E-conomic fra rullemenuen.

E-conomic Module

Dette vil føre dig til E-conomic-konfigurationssiden, hvor du kan vælge dine egne præferencer og indstillinger.

Economic Settings (Updated)

I følgende tabel forklares hver enkelt mulighed og dens praktiske anvendelse. Gennemgå hver indstilling omhyggeligt, før du konfigurerer dine indstillinger.

MulighedBeskrivelse
AftaleAngiver E-conomic-aftalens nummer, som du modtager, når du har indtastet E-conomic API-nøglen.
BrugernavnAngiver E-conomic-brugernavnet, som du modtager, når du har indtastet E-conomic API-nøglen.
Offentlige jetonerHenviser til E-conomic API-nøglen, som genereres under installationsprocessen.
BegivenhedGiver dig mulighed for at synkronisere hver enkelt begivenhed i Simply CRM-kalenderen som en separat afdeling.
Opdatere optegnelserMed Opdater poster kan du vælge mellem to muligheder:

Spring over – ignorerer alle poster synkroniserede poster fra CRM til E-conomic.

Overskriv – anvender alle ændringer i synkroniserede CRM-poster til E-conomic-posterne.
TjenesteAngiver, hvordan dataene skal synkroniseres.

Cron – synkroniserer automatisk dataene hvert 15. minut.

Manuel – kræver, at du trykker på knappen Sync på siden med modulindstillinger for at starte synkroniseringen.
Download PDF til fakturaer med CronDownload automatisk PDF-filen for fakturaer under synkroniseringen.
Download PDF for Citater med CronDownloader automatisk PDF-filen til citater under synkroniseringen.
Download PDF til SalesOrders med CronDownload automatisk PDF-filen for salgsordrer under synkroniseringen.
StatusViser et flueben, når E-conomic-integrationen er oprettet med succes; ellers vises der et udråbstegn.
SynkroniseringsgrænseDet maksimale antal poster under synkroniseringen (1000 er den anbefalede værdi).
Antal poster pr. anmodningAngiver antallet af poster, når E-conomic-modulerne foretager anmodninger via API. Det maksimale antal poster er 1000; den anbefalede værdi er 50.

Standardkonfiguration

Når du installerer E-conomic-modulet i Simply CRM, vil dine indstillinger være forudkonfigureret, som vist nedenfor.

I følgende tabel er de enkelte kolonner opdelt og deres muligheder forklaret.

Kolonnens navnKolonnebeskrivelse
Simply CRM-modul
TilslutningstypeBestemmer forbindelsestypen og synkroniseringsretningen mellem Simply CRM og E-conomic: pilene med to hoveder synkroniserer poster i et af de to programmer, når der foretages ændringer, mens pilene med én retning angiver synkroniseringsretningen (pilen med højre hoved synkroniserer fra Simply CRM til E-conomic og pilen med venstre hoved synkroniserer fra E-conomic til Simply CRM)
E-conomic-modulAngiver det E-conomic-modul, der skal synkroniseres
RetningBestemmer, hvordan data skal håndteres eller overskrives: Econ-poster til CRM, CRM-poster til Econ eller overskrivning baseret på datakilde
HandlingGiver dig mulighed for at gemme ændringerne

Hvis du vil ændre synkroniseringstypen eller dens retning, skal du blot trykke på rullelisten Forbindelsestype og vælge de foretrukne indstillinger. Tryk derefter på Gem i kolonnen Handling.

Simply CRM konfigurerer automatisk indstillingerne for standardværdierne.

Default Value E-conomic

Valutakursen er kursen mellem fakturaens valuta og aftalens basisvaluta. Valutakursen udtrykker, hvor meget basisvaluta det vil koste at købe 100 enheder af fakturavalutaen.

Margin i basisvaluta viser forskellen mellem fakturaposternes kostpris og nettosalgsbeløbet i fakturaen. Kreditnotaer vil have et negativt tal i dette felt.

Margenprocent repræsenterer margenen udtrykt i procent. Dette tal vil også være negativt for kreditnotaer.

Kostpris i basisvaluta viser den samlede pris for alle varer i basisvalutaen.

Momszonenummeret svarer til kundeindstillingerne i fakturaafsnittet i E-conomic. Afhængigt af kunden kan denne indstilling være indstillet til:

• Indenlandsk
  • EU
  • I udlandet
  • Indenlandsk uden moms
VAT Zone in E-conomic

Spærret viser, om kontoen er spærret fra os.

Aktiveret for kunde angiver, om momszonen er gældende for kunden.

Aktiveret for leverandør angiver, om momszonen er gældende for leverandøren.

Layoutnummer henviser til fakturaens layout og svarer til E-conomic Sales > Indstillinger > Design og layouts.

E-conomic Invoice Layout

Ignorer faktura med nulværdi giver dig mulighed for at ignorere fakturaer med nulværdier under datasynkronisering.

Med Udkast kan du kun synkronisere Simply CRM-fakturaer som udkast.

Synkroniser kontakt som kunde synkroniserer organisationer og kontakter som kunder.

Valuta viser postens ISO 4217-valutakode.

Corporate Identification Number angiver kundens virksomhedsidentifikationsnummer. F.eks. CVR i Danmark.

Betalingsbetingelser Nummer viser den unikke identifikator for betalingsbetingelserne. Det svarer til E-conomic > Opsætning > Betalingsbetingelser.

E-conomic payment terms

Kundegruppenummer repræsenterer den unikke identifikator for kundegruppen. Det svarer til E-conomic > Kunder > Kundegruppe.

E-conomic Customer Groups

Departmental Distribution Number repræsenterer den unikke identifikator for den institutionelle fordeling. En afdelingsfordeling angiver, hvilken post der er fordelt mellem forskellige afdelinger.

Produktgruppenummer er det unikke nummer, der identificerer produktgruppen. Det svarer til E-conomic > Produkter > Produktgruppe.

E-conomic Product groups

Forbudt (under Produkter) angiver, om produktet kan sælges. Du kan ikke bogføre en faktura for et produkt, hvis værdi er sat til Spærret.

E-conomic og Simply CRM-felder

I de følgende tabeller forklares forholdet mellem E-conomic- og Simply CRM-områderne. Hver tabel henviser til et enkelt modul.

Produkter

Simply CRME-conomic Bemærk
ProduktnummerProduktnummer Er påkrævet. Indstilles automatisk til PRO# (f.eks. PRO1, PRO2 osv.)
ProduktnavnNavnDette felt er obligatorisk.
BeskrivelseBeskrivelseN/A
E-conomic Omkostninger PrisOmkostninger Pris Data indsamlet fra CRM E-conomic Cost Price-feltet. Hvis feltet er tomt, vil værdien blive sat til 0.
E-conomic Anbefalet prisAnbefalet pris Data indsamlet fra CRM E-conomic feltet Anbefalet pris. Hvis feltet er tomt, vil værdien blive sat til 0.
EnhedsprisSalgsprisN/A
StregkodeN/A
E-conomic ForbudtForbudt N/A
Produkt AktivEnhedsnummerN/A

Produktgruppens nummer N/A
E-conomic-afdelingenFordeling på afdelingerHvis dette felt er tomt, vil det ikke blive synkroniseret med E-conomic. Kan indstilles på siden Standardværdi.
E-conomic-opgørelseOpgørelseHvis dette felt er tomt, vil det ikke blive synkroniseret med E-conomic.

Regnskaber

Simply CRME-conomicBemærk
E-conomic Kunde nummerKunde nummer Dette felt er påkrævet, og det er automatisk indstillet i E-conomic.
E-conomic ForbudtForbudt N/A
FaktureringsadresseAdresseN/A
BalanceAltid sat til 0.
Moms nr.VirksomhedsidentifikationsnummerHvis værdien Moms nr. er tom, anvendes virksomhedsidentifikationsnummeret fra siden Standardværdier.
FaktureringsbyByN/A
FaktureringslandLandN/A
KreditgrænseN/A
ValutaDette felt er obligatorisk. Det kan indstilles på siden Standardværdier.
E-mailN/A
Organisationens navnNavnDette felt er obligatorisk.
FaktureringspostnummerZIPN/A
E-conomic Offentlig adgangsnummerOffentlig adgangsnummer N/A
Telefon- og faxnummerN/A
WebstedWebstedN/A
E-conomic-kundegruppenummerKundegruppenummer Dette felt er obligatorisk. Det kan indstilles på siden Standardværdier.
E-conomic momszone-nummerMomszone-nummerDette felt er obligatorisk.
E-conomic Betalingsbetingelser TypeBetalingsbetingelser AntalDette felt er obligatorisk. Det kan indstilles på siden Standardværdier.
E-conomic EANEAN N/A
LayoutN/A
SalgspersonN/A

Fakturaer

Simply CRME-conomicBemærk
FakturadatoDatoDette felt er obligatorisk.
ValutakodeValutaN/A
ValutakursDette felt er angivet på siden Standardværdier.
SubtotalNettobeløbDette felt er angivet på siden Standardværdier.
E-conomic Nettobeløb BasisvalutaNettobeløb i basisvalutaN/A
Samlet beløbBruttobeløbN/A
Margin i basisvalutaDette felt er angivet på siden Standardværdier.
Margin ProcentdelDette felt er angivet på siden Standardværdier.
E-conomic momsnummerMomsnummerN/A
E-conomic Afrunding BeløbAfrunding BeløbN/A
Kostpris i basisvalutaDette felt er angivet på siden Standardværdier.
E-conomic Betalingsbetingelser AntalBetalingsbetingelser AntalDette felt er obligatorisk.
Kunde nr.KundenummerN/A
Organisationens navnModtagerens navnDette felt er obligatorisk.
LeveringsadresseModtagerens adresseN/A
ForsendelsesbyModtagerbyN/A
Modtagerens momszonenummerDette felt er påkrævet, og det kan indstilles på siden Standardværdier.
FaktureringsadresseLeveringsadresseN/A
FaktureringspostnummerLevering ZIPN/A
FaktureringsbyLeveringsbyN/A
FaktureringslandLeveringslandN/A
Nuværende datoLeveringsdatoN/A
EmneordNoter OverskriftN/A
BeskrivelseNoter textLine1N/A
Faktura nr.Noter textLine2Automatisk navngivet som INV# (INV1, INV2, osv.)
Referencer AndreN/A
E-conomic LayoutLayout nummerDette felt er obligatorisk.
ProduktindeksnummerProduktlinjens nummerN/A
ProduktsorteringsnøgleSender statisk værdi 1.
ProduktbeskrivelseProduktbeskrivelseN/A
Produkt EnhedsnummerSender statisk værdi 1.
VarenavnProduktnavnN/A
ProduktnummerProduktnummerN/A
MængdeProduktmængdeN/A
ListeprisProdukt Enhed NettoprisN/A
Produkt rabatProcentdel af produktrabatN/A
E-conomic Omkostninger PrisProdukt Enhedspris PrisN/A
E-conomic AfdelingsfordelingsnummerProdukt Afdelingens distributionsnummerN/A

E-conomic detaljer sektion

Følgende afsnit indeholder en detaljeret oversigt over alle de felter, der er tilgængelige i E-conomic-modulet.

Produkter

OmrådeBeskrivelse
E-conomic fordelingsnøgleStår for den unikke identifikator for afdelingsfordelingen.
E-conomic-afdelingenEn afdelingsfordeling definerer de afdelinger, som posten er fordelt på. Dette kræver, at modulet E-conomic Afdelinger er aktiveret.
E-conomic Sidste synkroniseringsdato
E-conomic Anbefalet PrisAngiver den anbefalede pris for E-conomic-produkter.
E-conomic-opgørelseRepræsenterer en samling af egenskaber, der kun kan anvendes, hvis inventarmodulet i E-conomic er aktiveret.
E-conomic ProduktnummerViser produktnummeret fra E-conomic, som kan være forskelligt fra CRM-produktnummeret.
E-conomic Omkostninger PrisViser kostprisen for E-conomic-produkter.
E-conomic ForbudtAngiver, om produktet er spærret eller ej. Hvis et produkt er spærret, kan du ikke oprette nogen fakturaer for det.

Organisationer

OmrådeBeskrivelse
E-conomic KundennummerKundenummeret i E-conomic, som kan være et andet end CRM-nummeret.
E-conomic Virksomhedsidentifikationsnummer
E-conomic EANVirksomhedsidentifikationsnummeret i E-conomic. F.eks. CVR i Danmark.
E-conomic ByKundebyen i E-conomic.
E-conomic LandKundens land i E-conomic.
E-conomic momsnummerAngiver kundens momsregistreringsnummer. Dette felt er kun tilgængeligt for aftaler i Sverige, Storbritannien, Tyskland, Polen og Finland. Må ikke forveksles med det danske CVR-nummer, som er defineret som et virksomhedsidentifikationsnummer.
E-conomic Betalingsbetingelser AntalDen unikke identifikator for betalingsbetingelserne fra E-conomic.
E-conomic momszone-nummerAngiver den momszone, som kunden befinder sig i: Indenlandsk, EU, Udlandet, Indenlandsk uden moms.
E-conomic ForbudtAngiver, om kunden er udelukket fra fakturering.
E-conomic ValutaStandardbetalingsvalutaen for E-conomic-kunden.
E-conomic AdresseKundeadresse fra E-conomic.
E-conomic ZIPKunde ZIP fra E-conomic.
E-conomic Offentlig adgangsnummerDet offentlige postnummer bruges til elektronisk fakturering og definerer den konto, som fakturaerne genereres på.
E-conomic KundegruppenummerDen unikke identifikator for E-conomic kundegrupperne.
E-conomic Betalingsbetingelser AntalStandardbetalingsbetingelser for E-conomic-kunder.
E-conomic Sidste SynkroniseringsdatoViser datoen for den seneste synkronisering fra Simply CRM til E-conomic.

Kontakter

OmrådeBeskrivelse
E-conomic E-faktura-IDID-feltet (e-faktura) i E-conomic. Det vil fremgå af EAN-fakturaer i feltet cbc:ID. Husk, at dette ikke er tilgængeligt på UK-aftaler.
E-conomic e-mail-meddelelseAngiver, hvornår kontakten skal modtage e-mail-meddelelser. Husk, at begrænsede abonnementer kun har adgang til fakturanotifikationer.
E-conomic KundennummerViser nummeret på den organisation, som kontakten tilhører i E-conomic.
E-conomic NoterViser alle noter, som kontakten har i E-conomic.
E-conomic KontaktnummerStår for den unikke identifikator for kundekontakten.
E-conomic Sidste SynkroniseringsdatoViser datoen for den seneste synkronisering fra Simply CRM til E-conomic.

Fakturaer

OmrådeBeskrivelse
E-conomic Booket FakturanummerNummeret på den bogførte faktura i E-conomic.
E-conomic Udkast til faktura DatoUdkast til Simply CRM-fakturaen (vises, hvis fakturaen er oprettet i Simply CRM og synkroniseret til E-conomic).
E-conomic Nettobeløb i basisvalutaDet samlede fakturabeløb i E-conomic (uden afgifter).
E-conomic Afrunding BeløbDen samlede afrundingsfejl i basisvalutaen i e-conomic-fakturaen.
E-conomic Betalingsbetingelser AntalBetalingsbetingelserne nummer er fastsat i E-conomic.
E-conomic NavnKundens navn i E-conomic.
E-conomic ByKundebyen i E-conomic.
E-conomic-valutaNummeret på CRM-fakturaudkastet, som er tildelt under synkroniseringen fra CRM til E-conomic.
E-conomic ValutaFakturavalutaen i E-conomic.
E-conomic momsnummerDet samlede beløb for afgifter i E-conomic-fakturaen.
E-conomic Resterende i basisvalutaDet resterende beløb skal betales i basisvaluta i E-conomic.
E-conomic BetalingsnavnType af betalingsbetingelser, der er angivet i E-conomic-fakturaen.
E-conomic AdresseKundens adresse i E-conomic.
E-conomic ZIPKunden ZIP i E-conomic.
Opdateret den 21/10/2021